Växande Möten: Framtidens cirkulära lantbruk

2023-06-15 16:00 - 19:00

  • Plats: Krokstorp Gård, Påarp
  • Arrangör: Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2023-06-07

Inspirerande odlingsmetoder, var finns möjligheterna i ett cirkulärt tänk, resurseffektivitet och hur vi kan ta tillvara på restprodukter – Växande Möten #6 ringar in flera cirkulära teman med forskning och konkreta exempel från Skåne.

Under parollen Framtidens cirkulära lantbruk går vi från rest till resurs, från svinn till skatt. Vi börjar på hållbarhetsspåret med ett gårdsbesök på Krokstorps Gård där vi får en inblick i Conservation Agriculture, även kallat bevarande jordbruk. I möteslokalen gästar Niclas Östlund som definierar begreppet cirkularitet och hur det går att tänka och arbeta cirkulärt rent praktiskt, såväl idag som i framtiden. Efter inspirationsföreläsningarna följer en gemensam dialog om cirkulära möjligheter. Därefter befinner vi oss i (s)vinnarspåret med Olof Nyström som bland annat berättar broccoli, vars svinn och spill blivit till nya resurser som gynnar klimatet och öppnar för nya affärsmöjligheter.

Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller gröna näringar och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

När? 15/6 kl. 16.00-19.00, OSA 7/6
Var? Vi ses på Krokstorp Gård 16.00 för ett gårdsbesök. Adress: Rausvägen 620, 253 53 Påarp. Växande mötet äger sedan rum på Sundspärlan i Helsingborg, cirka 10 minuter från Krokstorps Gård (egen transport).
Anmälan? Senast 7 juni via denna länk: Växande möten

Evenemanget är kostnadsfritt och mat ingår, anmäl eventuella allergier och preferenser vid anmälan. Växande Möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne.

Nedan hittar du inbjudan och mer information om dagen. Du kan också läsa mer om träffen och se klipp om Växande möten på Innovationcenters hemsida.