Lär dig knepen som gör dig till en vass ambassadör för det gröna näringslivet

2023-10-02 18:00 - 19:00

  • Plats: Digitalt via Teams
  • Arrangör: Jobba Grönt
  • Målgrupp: Förtroendevalda och medlemmar i LRF Ungdomen

Jobba grönt bjuder in till ett kostnadsfritt webbinarium: Lär dig knepen som gör dig till en vass ambassadör för det gröna näringslivet.

Vill du lära dig knepen som gör att du känner dig lugn och trygg när du pratar inför en grupp? Är du nyfiken på hur man fångar och bibehåller uppmärksamheten hos en ung målgrupp? Vill du lära dig mer om hur man kan prata om det gröna näringslivet så att andra, mindre insatta, får en positiv bild av branschen? Då bör du genast sätta ett kryss i kalendern och boka upp dig för vårt kostnadsfria webbinarium!

Innehåll
Vad ska jag tänka på när jag talar inför ungdomar? Du får enkla tips på hur du skapar intresse och engagemang hos din publik. Vi tar bland annat upp frågor som:
- Att nå en målgrupp som inte är lika insatt.
- Att vara trygg och närvarande.
- Hur fångar jag deras uppmärksamhet och får dem att lyssna?
- Fallgropar att undvika.
- Om någon stör, avbryter eller inte lyssnar.
- Att jobba med diskussionsfrågor eller att släppa ordet fritt.
- Skillnad på att träffa elever digitalt eller i klassrum.

Hur talar vi om det gröna näringslivet?
Vad är det egentligen unga är intresserade av när det gäller det gröna näringslivet? Vilka argument går hem, och vilka får oss att köra diket? 

Föreläsarna:

Anna Nygren
Anna Nygren arbetar som föreläsare och med utbildning av lärare för att möta ungdomar i olika miljöer. Anna har lång erfarenhet inom skolan där hon bland annat arbetat som specialpedagog.

Anna Ross
Anna Ross är projektledare för Jobba grönt och har jobbat med kommunikation riktat mot unga i många år på LRF.

Anmäl dig här

Kontaktperson: Johanna Hovnert, johanna.hovnert@lrf.se 

LRF och Gröna arbetsgivare driver projektet Jobba Grönt gemensamt. Vi ser det som helt avgörande att får fler och nya personer till vår näring, om vi ska ha aktiva, attraktiva och innovativa företag i branschen i framtiden!