Skånes livsmedelsdag – för vår mat, hälsa, jord och framtid!

2023-11-21 09:00 - 17:00

  • Plats: Folk Mat & Möten, Olof Palmes Plats 1, 214 44 Malmö
  • Arrangör: LRF Skåne med flera
  • Målgrupp: Både medlemmar och icke-medlemmar

Boka redan nu in tisdagen den 21 november för ett rådslag om hur regionens livsmedelssystem ska kunna stärkas, långsiktigt och hållbart. Lyssna till presentationer i ämnet och bidra i diskussioner om hur vi ska arbeta vidare i regionen.

Dagens upplägg
Den regionala livsmedelsstrategin har funnits i fem år och många parter har under denna tid lagt krafter i att driva på en positiv utveckling – lokalt, regionalt, nationellt. Nu är det dags att titta både framåt och bakåt. Hur ska vårt livsmedelssystem utvecklas framöver?

Under förmiddagen kommer vi få ta del av en mångfald av perspektiv och frågeställningar – både information och inspiration. Vi får resultaten från en uppföljning av Skånes livsmedelsstrategi (utförd av Sweco 2023) och insikt i arbetet med den nationella livsmedelsstrategin 2.0, lära av skånska livsmedelsaktörer och inspireras av framtidsspanare.

Eftermiddagens fokus är action! Ett rådslag kommer att hållas med olika fokusområden. Hur går vi vidare härifrån? Vad behöver vi tillsammans fokusera på? Vad vill du vara med att förändra? Vi vill höra både dina frågor och dina svar – och vi tar dem med oss in i nästa fas av genomförandet av Skånes livsmedelsstrategi.

Varmt välkommen!

Målgruppen för dagen är företag i olika storlekar, myndigheter, intresseorganisationer, studenter, kommuner, forsknings- och innovationsaktörer, politiker med flera.

Arrangörer
Dagen arrangeras av styrgruppen för Skånes livsmedelsstrategi bestående av: Region Skåne, Livsmedelsakademin, LRF Skåne, Länsstyrelsen, Krinova, SLU, Lunds universitet, Högskolan Kristianstad, Visit Skåne

Mer information kommer inom kort, men skriv upp datumet i kalendern redan nu. Denna dag vill ni inte missa!

Kostnad: Ingen avgift, men föranmälan krävs. Anmäl dig redan i dag!

Info och anmälan: Klicka här för mer info och länk till anmälan