EU spelar roll – allt börjar med EU

2024-05-07 18:00 - 21:00

  • Plats: Träcentrum, Framtidsvägen 1, Nässjö
  • Arrangör: LRF Jönköping
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-04-30

Den 9 juni går vi till val för EU-parlamentet. EU kan kännas långt bort men är närmare än man kan tro, därför hälsar LRF dig välkommen till en medlemsträff med information om EU och det stundande valet.

Bakgrund
Mycket av det som beslutas i Bryssel påverkar oss som markägare direkt eller indirekt. De flesta regler som en lantbrukare idag måste följa är beslutade på EU-nivå. Just nu är EU viktigare än någonsin med tanke på oro i omvärlden, klimatförändring och andra kriser som hotar försörjningen av livsmedel och energi. Så kom och lär dig mer om hur EU påverkar dig och ditt företag.

Program
Vi har bjudit in Ilan de Basso (S), EU-parlamentariker från Jönköpings län, av många också känd som ledande politiker och kommunalråd i Jönköpings kommun. Ilan kommer berätta om sitt arbete som EU-parlamentariker och sina personliga erfarenheter av att gå från att vara politiker i en småländsk kommun till att arbeta på europanivå. Han kommer även belysa viktiga jord- och skogsbruksfrågor som just nu är aktuella i Bryssel.

Vi kommer också berätta om hur valet till EU-parlamentet går till, och varför det här valet är minst lika viktigt som riksdagsvalet.

Missa inte det här tillfället att träffa kollegor, inspireras och få mer insikt om de viktiga EU-frågorna – känn dig varmt välkommen!

Middag serveras från kl. 18.00.

Anmälan
Anmäl ditt deltagande senast den 30 april via länken nedan: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gXzSzc8Bh0KgpzgHIp80mPdK7wGz1UxKuwGf7Lu7Y29UN0lHSlE5TEY4TEhFS0NQQVZGUFk4RTNMRS4u

Frågor
Har du frågor, kontakta Karin Eickhoff, LRF karin.eickhoff@lrf.se, 010-184 25 27.