Seminarium om Renmarksutredningens förslag

2024-05-02 19:00 - 21:00

  • Plats: Digitalt via Teams
  • Arrangör: LRF Jämtland, Västernorrland, Västerbotten, Norrbotten
  • Målgrupp: Förtroendevalda i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-04-29

OBS! Detta webbinar riktar sig till som är ledamot i en kommungrupp eller regionstyrelse. Är du som medlem intresserad av denna fråga välkomnar vi dig till ett webbinar den 20 maj, håll utkik här i kalendariet.

 

Renmarkskommitténs delbetänkande har sänts ut på remiss och vi vill bjuda in till ett möte för att redovisa LRFs analyser, ställningstaganden och ståndpunkter.

LRF har tagit fram ett utkast till remissvar och vi kommer att träffa olika intresseorganisationer för att föra dialog runt utredningens delbetänkande (förslag) under april och maj. Remissvaren skall därefter lämnas in senast 10 juni. I detta arbete vill vi träffa er för att ta del av era synpunkter. Underlaget som tagits fram kan också användas av er som vill sända in egna regionala/kommunala remissvar. Det går också bra att dela LRFs förslag till yttrande till kommuner och andra berörda organisationer. 

Deltar gör Anders Blomberg, Jurist/näringspolitisk expert LRF riks och Björn Galant, Näringspolitisk samordnare LRF riks samt sakkunniga och folkrörelseutvecklare från LRF Nord.

Webbinaret genomförs i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV). Anmälan senast den 29 april till webbinaret görs på länken: Seminarium om Renmarksutredningens förslag - SV Västernorrland

Den 29 april skickar SV ut möteslänk till den som anmält sig via deras hemsida.

Frågor om anmälan besvaras av Linda Björklund, Folkrörelseutvecklare LRF Nord, linda.bjorklund@lrf.se eller 070-414 09 63.

Frågor om ämnesområdet besvaras av Karin Nolén, sakkunnig skog och vilt LRF Nord, karin.nolen@lrf.se

Välkomna!