Välkommen till hörnmöte i Sydöstra hörnet!

2024-05-16 17:30

  • Plats: Bollerup (gympasalen), Tomelilla
  • Arrangör: LRF Skåne
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-05-13

Kvällens Tema Områdesskydd - Vad är det?
Vi börjar kvällen med gemensam grillning av hamburgare, som sponsras av Scan och Lantmännen. 

Områdesskydd påverkar oss som bedriver företag inte minst på landsbygden. De vara kopplade till EU och de kan vara kopplade till miljöbalken. Det kan vara områden som har höga naturvärden och som man vill skydda. Hur påverkas dessa områden i mitt företagande på landsbygden?

NRL – Nature Restauration Law, EUs förslag om restaurering av natur. Det innebär att Sverige som EU land kan få bindande juridiska mål för att restaurera natur som ska öka den biologiska mångfalden.

Riksintressen enligt Miljöbalken ska områden av riksintresse för naturvård, kulturmiljövård och friluftsliv skyddas mot åtgärder som påtagligt kan skada natur- eller kulturmiljön.

Program:
17.30 Samlas vi vid grillen.

18.30 Annica Andersson, styrelseledamot LRF Skåne hälsar välkommen.

18.40 Föredrag om NRL och återvätning av mark. Helena Andreasson, näringspolitisk expert/jurist LRF Riksförbund. Föredrag om riksintressen och skyddad natur. Johan Nissm, naturvårdsstrateg och samordnare för grön infrastruktur, Länsstyrelsen Skåne län.

19.30 Kaffe och kaka.

20.00 Beredskap för att producera livsmedel - utmaningar och möjligheter. Per Lindahl, ordförande Lantmännen, Torbjörn Lithell inköpsansvarig Scan.

Anmäl dig senast den 13 maj genom att klicka på länken här

Väl mött!
Annica Andersson, regionstyrelsen LRF Skåne, Anita Persson, LRF Skåne

För eventuella frågor kontakta: anita.persson@lrf.se (Obs EJ anmälan).