Påverka ditt vatten!

2024-05-21 17:30 - 19:45

  • Plats: Slottshagens reningsverk, Kommendantvägen 4, 602 38 Norrköping
  • Arrangör: LRF Norrköping kommungrupp
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-05-10

Påverka ditt vatten!

Du inbjuds som LRF-medlem till vårens stormöte i det lokala vattenrådet i ditt område.

Vad gör ett vattenråd och varför ska jag gå på detta möte? 

Rådet bidrar med värdefull lokalkunskap och fungerar som remissinstans för kommunen och myndigheter. Medlemmarna har möjlighet att påverka inriktningen på vattenförvaltningsarbetet.

LRF Norrköping har en plats i Nedre Motala ströms och Bråvikens vattenråd - och önskar dina synpunkter. Det är du som bor i området som har kunskapen! 

  • Många vattenfrågor berör företagens dagliga verksamhet – dricksvatten till människor o djur, markavvattning, dagvatten, miljöregler, grävning/underhåll av diken/täckdiken, vattenskyddsområden, osv. Ser du några speciella problemområden som behöver upp till diskussion med myndigheter?
  • Hur ser du på översvämning och torka/grundvattenbrist, är det något du drabbats av?

Välkommen på information från Nedre Motala ströms och Bråvikens vattenråd med föreläsning av vattenrådgivare Anuschka Heeb samt info från GREPPA Näringen, med möjlighet att ställa dina frågor.

Matigare smörgås och kaffe från kl 17.15 

Anmäl dig genom att skicka ett mail till maria.rothman@norrkoping.se senast den 10 maj. Uppge namn och eventuella allergier i din anmälan. Frågor besvaras av Maria Rothman, telefon 011-15 33 36.

Välkommen! 
LRF Norrköping