Beredskap på gårdsnivå

2024-06-04 16:00 - 19:00

  • Plats: Gårdsbesök på Löderups Växt, Norra Strandbadsvägen 134. Efteråt är mötet på Örums Nygård Örumsvägen 141 i Löderup
  • Arrangör: LRF Skåne
  • Målgrupp: Både medlemmar och icke-medlemmar
  • Sista anmälningsdatum: 2024-05-28

Innovationscenter för landsbygden bjuder nu, tillsammans med LRF Skåne, SLU Alnarp och Region Skåne, in till nästa möte i vår serie Växande möten.

Beredskap på gårdsnivå
Hur kan man skapa en bra gårdsberedskap inför kris eller krig? Det är temat för vårt tionde Växande Möte. Vad kan företag och lantbrukare själv påverka och göra med egna medel om kriser uppstår? Hur kan du förbereda dig inför olika risker? Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller gröna näringar och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver. Under denna träff får du ta del av sakkunnigas kunskaper inom ämnet och praktiska exempel.

Anmälan senast den 28 maj på länk: partnerskapalnarp.slu.se/konf/20240604.aspx
Vänligen ange eventuella allergier och matpreferenser i anmälan.

Våra inspiratörer:
Företagsbesök: Martin Andersson, Löderups Växt
På Löderups Växt har det krisförebyggande arbetet varit strategiskt och en del av vardagen länge. Bland annat inom de olika verksamhetsbenen: växtodling, grönsaker och köttdjur. “Vi tänker mycket på risker och försöker förebygga dem” berättar Martin Andersson som kommer att dela vilka konkreta upplägg de har. ”Är man bra förberedd då har man otur mindre ofta”.

”God beredskap på gårdsnivå, i kris och krig” med Ove Karlsson
En nationell kartläggning av status och riskscenarier pågår och att ha god beredskap på gårdsnivå är nödvändigt. Vilka olika risker finns och vad är viktigt att tänka på och hur kan man förbereda sitt företag för kriser som:
Extremväder? Krig?
Ove Karlsson, engagerad i projekten ”Om krisen/kriget kommer” och ”Företagslyftet” delar konkreta råd om gårdsberedskap. Du som deltagare får även vara aktiv i en workshop där vi tittar på olika scenarios och tar fram förslag på olika förberedande insatser. Ove Karlsson har lång erfarenhet av att arbeta med lantbruksföretag exempelvis som rådgivare, bankman, utvecklare och utbildare (SLU Alnarp).

Växande Möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne.

Välkomna!