Kurs torkning av grönsaker och bär

2025-09-02 18:00 - 21:00

  • Plats: Alsens bygdegård
  • Arrangör: Alsen LRF
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2025-08-22

Torkade grönsaker är lätta att laga till och ger mycket smak. Många använder de torkade produkterna som friluftsmat eller i beredskapslagret. Torkade produkter kan lagras i rumstemperatur och hållbarheten är 1-2 år och kan ses som ett alternativ jordkällare till den som vill använda lokala råvaror hela året.

Medlemmar i Alsens LRF har förtur till anmälan fram till den 15 juli.

Innehåll
•Teori om torkning, förvaring och användning.
•Praktiskt - Vi torkar rotsaker, lök, squash, grönkål med mera samt bär.
•Endast teori: Beef Jerky och torkad köttfärs.

Tider:
Tisdag 2 september kl 18.00-21.00
Söndag 7 september kl 17.00-20.00
Tisdag 9 september kl 18.00-21.00

Kursledare: Ann-Marie Thörne, Mörsil, mathantverkare inom torkning.

Pris inklusive råvaror och ett fika första träffen:
700 kr inkl moms för medlem Alsen LRF. 900 kr inkl moms för icke medlem. Sätts på reservlista fram till den 16 juli. Sista anmälningsdag 22 augusti.

Anmälan: Till Anna Berglund via mail: aberglund43056@gmail.com ämne anmälan kurs torkning. Ange namn, e-postadress, mobilnummer och fakturaadress.

Välkommen!
Alsen LRF