- Det känns väldigt roligt att folk ser det man gör på gården, säger Johan Persson.

I Söderbärke driver Johan en framgångsrik gård som han byggt upp från grunden sedan 2016. Att driva ett eget lantbruk var en dröm och att starta ett eget lantbruk var för honom en självklarhet från början.

- Jag har alltid haft som mål att kunna driva min egen gård. Förutsättningarna här i Söderbärke är bra och det finns gott om betesmark som jag kunnat ta tillvara på. Jag kunde till och med klara förra årets torka utan att påverkas av skördeläget, säger han.

För tillfället har han drygt 100 djur på gården, 50 kor och plus kalv och slaktdjur och han brukar 120 hektar totalt med 40 hektar naturbete. Utöver sina sysslor med korna kör han också entreprenad med en del av sina lantbruksmaskiner.

- Jag har sedan uppstart haft fokus på att sälja mitt kött i köttlådor lokalt men en del djur går också på vanlig slakt.

Framtidsvisionerna är många på gården och trots att det i nuläget är fullt upp och snurrar på bra så finns en plan om att utöka.

- Jag har för tillfället djur i alla byggnader men jag har ändå funderat på att bygga nytt och utöka lite till, säger han och ler.