Det var ett 40-tal personer som kom till Borlänge bibliotek den 4 december för att lyssna och delta under en direktsänd paneldebatt, där fokus låg på klimatet och hur vi idag kan bo, leva och äta mer klimatsmart.

Inbjuda gäster

Inbjudan till samtal var Sara May Kahl, vegobloggare och bonde, David Roxendal som vill minska sina klimatavtryck genom att bo i ett så kallat ”tinyhouse” i Stjärnsund, Kåre Olsson, aktiv i en bilpool som samordnar samåkning i glesbygd och Anita Boman Daniels, regionordförande i LRF Dalarna.

- Det är en komplicerad fråga att diskutera under en så kort stund men när det kom till hur vi ska äta och vad så tycker jag att panelen var ganska överens, säger Anita.

Svårt att välja rätt

Många som var på plats för att lyssna och som deltog i panelen var inne på att det kunde vara svårt att veta vad de ska välja i affären för att göra rätt val.

- Jag uppfattade det ändå som att känslan var att de ville välja just lokalt, närproducerat eller svenskt. Att LRF Dalarna fick möjlighet att delta kändes bra och vi fick sätta fokus på vad som är viktigt och det var bra att det var en självklarhet att vi skulle delta under debatten, säger Anita.