I år har det varit en optimal jul för mig med några semesterdagar som resulterade i en långt sammanhängande ledighet. För företagare innebär julen oftast motsatsen. Efter att ha firat tolvslaget ute i kylan kan man känna början på något nytt och att man kan ta nya tag.  

Vad hoppas jag då på inför året i vårt gemensamma arbete inom LRF Dalarna? 

Att vi ska lyckas i arbetet med CAP och att vi ska kunna stärka våran konkurrenskraft och att det nu blir handling utav livsmedelsstrategiarbetet. Att man som medlem märker att våra ungas intresse för våra näringar fortsätter och att vi ska lyckas tränga igenom debatten och ändra på inställningen om att våra kor bär en stor del av ansvaret för klimatförändringarna 

Jag vill att vi fortsatt ska lyckas få den ökning av självförsörjning på livsmedels som vi ser och att det kommande växtodlingsåret blir perfekt med lagom mycket regn och sol. 

Det här är ju något som man alltid tror när man plockar ut harven på våren och det är det som gör att det är så roligt att fortsätta med det vi gör! 

 

Här i Dalarna började vi året med en träff för alla förtroendevalda den 8 januari som blev en riktig rivstart på vårt LRF-arbete inom regionen. Så det nya året innebär egentligen något bra för oss alla och det är att våra förhoppningar fortfarande är helt oförstörd. 

Anita Boman Daniels, regionordförande för LRF Dalarna