Fokus var att prata och kommunicera våra frågor till allmänhet och beslutsfattare, både regionalt och på riksplan. 

I Gävleborg och Dalarna hölls en rad olika möten med kommuner och regionala riksdagsledamöter. Debattartiklar underskrivna av våra regionala ordföranden om att LRF kräver ett grönt krispaket till bönder publicerades i tidningar i både Gävleborg och Dalarna. Vi synliggjorde våra viktiga frågor i sociala medier där budskapen rörde både skog, vatten, fossilfritt och hållbarhet. 

— I Ljusdal höll kommungruppen ett bra möte på en gård med kommunen där bland annat kommunchef och kommunens miljöstrateg deltog som bidrog till bra samtal. Kommungruppen i Sandviken deltog på ett vätgaskonvent som hölls på Sandbacka Park. I Dalarna deltog Hedemora kommungrupp på julskyltningen som också ledde till många bra samtal och i Lima-Malung träffade man representanter från kommunen för att prata gröna näringen, säger Helena Åkerberg Hammarström, regionchef för Gävleborg och Dalarna. 


Hedemora kommungrupp deltog på julskyltinng.

Flera kommungrupper skickade också skrivelser kting bättre förutsättningar för gröna näringarna till politiska partierna runt om i Dalarna och Gävleborg som blev som en ”kick off” inför valet 2022. 

—     Skrivelsen handlade om att vi inom LRF sträcker ut handen och bjuder in till möten på gårdar under 2022 och att vi gärna berättar mer om vad jord- och skogsbruket behöver inför en omställning och ökad hållbarhet, säger Helena. 


Anita Boman Daniels skrev debattartikel om bönders krispaket.

Tanken med att sätta ämnet hållbarhet på agendan för hela LRF är att hållbarhet inte bara är en fråga, utan många sammansatta frågor som påverkar varandra. 

—     I både Gävleborg och Dalarna ville vi med alla möten erbjuda den breda erfarenhet och djupa kompetens som våra medlemmar och vår organisation har inom jord, skog, djur och trädgård. Våra bönder kan också bidra med en stor del av lösningen på utmaningarna inför omställningen till ett hållbart samhälle. För oss handlar klimat- och hållbarhetsarbetet om vad våra medlemmar kan lämna vidare till kommande generationer, säger Helena.