- Det känns bra, över förväntan. Vi drivs av vårt arbete och det är kul att få ett bevis på att vi arbetar rätt, säger Gunnar Persson och Klas Persson.

I år var ett av kriterierna att man ska vara ung företagare och LRF:s regionstyrelse ville därmed lyfta eldsjälarna Klas och Gunnar Persson i Hedesunda som två fina förebilder.

I Hedesunda driver de två framgångsrikt Vinnersjö Angus, en småskalig Krav certifierad-gård med dikoproduktion.

- Vi är tredje generations lantbrukare på gården. Farfar gick över från mjölkkor till köttproduktion i mitten på 80-talet och 2016 valde vi att köpa gården efter mamma och pappa, berättar Klas.

Idag är de aktiva företagare som satsar hårt på att marknadsföra sitt företag direkt mot kund och de båda bröderna samarbetar med såväl restauranger som mataffärer på bygden.

I Vinnersjö Angus finns idag totalt cirka 120 djur, varav 50 dikor av rasen Aberdeen Angus och ett par fjällkor.

- Vi föder upp alla djuren på gården och det känns viktigt att vi kan sälja all mat i egen regi. På det sättet får vi ut det vi producerar i länet, köttet behöver kortare transport och maten kan konsumeras av alla som bor här, säger Gunnar.

Bröderna drömmer nu om att fortsätta driva företaget inom familjen och att inte bli allt för stora producenter. Under sommaren har de förberett för att bygga en ny ligghall med plats för 70 dikor. Förhoppningen är att kunna utöka besättningen något men det finns en del utmaningar.

- I nuläget har vi inte tillräckligt med betesmark att nyttja, säger Klas.