- Vi vill bli bättre samspelta med dem och genom mötet kunde vi prata om en rad viktiga frågor som rör gröna näringen, säger Mia Brodin, ledamot för LRF Gävleborg.

Träffen inleddes med en presentation av Trädgårdsstaden och arbetet i växthuset. Projektet med Trädgårdsstaden vid Hagaparken i Hofors är en unik innovations- och utvecklingsmiljö med fokus på hållbar odling och distribution, besöksnäring, arbetsmarknadsutveckling och integra­tion.

- Idag arbetar drygt 15 personer i växthuset från fem olika nationer som både arbetstränar och lär sig mer om den svenska kulturen. Vi tar emot besök från bland annat skolor och förskolor, berättar Christina Hansson som är verksamhetsansvarig.

I samband med mötet ville LRF Gävleborg också ”räcka ut en hand” till regionens alla politiker, berätta om organisationens arbete, varför det är viktigt med lokal mat, att till exempel inte bebygga åkermark och se till att få en bättre dialog mellan de regionala politikerna och LRF inför framtiden.

- Det måste finnas en plan som sträcker sig mer än tre, fyra år i det politiska arbetet och vi måste få till bättre villkor för våra bönder, säger Carl Aschan, tillförordnad regionchef för LRF Gävleborg.

De åtta som kom för att delta, som representerade KD, L, M och C, bjöds efter mötet in till att delta vid ett gårdsbesök och att vi tillsamman kan hitta nyckelprojekt för att skapa bättre förutsättningar för länets företagare.

- Vi vill så klart veta mer om hur vi kan skapa en bättre tillväxt i länet och följa upp med fler möten efter detta initiativ, säger Camilla Strömberg (M).