Linnéa Andersson gick LRFs utbildning ”Lavatars” för ungdomar som vill engagera sig inom den gröna näringen. Linnéa är 21 från Laholm. För tillfället är hon föräldrarledig, men mjölkar kor två dagar i veckan. Tillsammans med sin sambo har hon en liten gård där de har lammproduktion med 40 tackor. 

Framförallt har Lavatars påverkat Linnéa att våga ta för sig i sammanhang där hon inte är helt bekväm. Att ökat självkänslan och att våga ställa frågor när hon inte vet är det som varit mest betydande med utbildningen.  

Linnéa har arbetat i Karups LRF-avdelning sedan 2017 och har efter Lavatars även blivit ledamot i Laholms kommungrupp. Uppdraget har gett henne en kunskap i och om intrång, äganderätt och framförallt hur kommunens verksamhet fungerar och hur det påverkar den gröna näringen. Hon tycker att kommungruppen har varit väldigt välkomnande och öppna mot henne.  

Linnéa tycker att LRF är duktiga på sociala media och där känner hon att hon skulle vilja lära mer som förtroendevald för att själv kunna vara mer aktiv.  

Annika Arnesson
Verksamhetsutvecklare LRF Västra Sverige, annika.arnesson@lrf.se