När jag skriver detta så är sommaren här. Mina ungdomar badar. Vallskörden är i hög grad avklarad. Första skogsbranden är här, usch! Fina grödor på gång, men de vill ha regn. 

Vi som är aktiva i vår gröna näring har så här långt klarat pandemiprövningen ganska bra. Vi jobbar alltid hemifrån, så länge leveranser till och från våra gårdar fungerar så är det upp till vår egen hälsa: vi får inte bli sjuka! 

Det är en väldigt viktig seger för LRF att nu är vi en samhällsviktig verksamhet. För oss en självklarhet men inte i all debatt i vårt samhälle. Detta kommer vi att ha med oss långt efter att pandemin har släppt greppet om oss. Vi har det senaste året pratat en hel del om hållbarhet och nu fick vi ett perspektiv till, i det verkliga livet.  Då blir en livsmedelsproduktion på hemma plan allt viktigare för många och en stark skogsnäring en nödvändighet när vi skall ställa om vårt samhälle. 

Häromdagen så fick jag ett dokument från ICA i min hand där de beskriver sin resa i denna riktning. Vi är definitivt en del av den, det skriver dom också. Men det finns också saker som gör mig upprörd: det blandas friskt i var man hämtar sina fakta och det krävs en stor kunskap för att inse detta. 
Vilket innebär att vi nu kan njuta av en sommar för de flesta av oss, på hemmaplan, med en trygg förvissning om att det finns mycket att göra även när hösten kommer.

Trevlig sommar!

Anders Richardsson
regionordförande LRF Halland