LRF Ungdomen Halland har nu haft det första mötet efter stämman där de bland annat har satt spelregler, planerat verksamhetsår 2021 och tillsatt ledamöter från ungdomen i alla kommungrupperna. Vid detta möte samlades styrelsen hos Elvira i Sibbarp och möjlighet fanns att vara med digitalt och Johanna var med på länk.
Vid planeraning av framtida aktiviteter så togs hänsyn till möjligheter och hot med digitala studiebesök upp. Styrelsen kom fram till att de behöver bra hjälpmedel för att möjliggöra bra kvalitet på ljud och bild nu när pandemin förvårar fysiska träffar framåt.
 
Presentation av styrelsen:

Johanna Bengtsson, 27 år. Ny i styrelsen. fritidsintressen: träning, vara ute i natur, umgås med vänner och familj. Jobbar som produktionsrådgivare.

Linus Börjesson, kommer från Frillesås i Kungsbacka kommun. Jag är 19 år och detta är mitt första år i styrelsen. Jag är glad och tacksam för förtroendet och hoppas kunna göra mycket för er medlemmar. Jag är lantarbetare på två gårdar i norra Halland. Jag jobbar halvtid på en gris- och växtodlings gård och sedan jobbar jag även hemma på föräldragården där vi odlar spannmål, pepparrot och vall för avsalu. Vi har även kycklingar och ett eget slakteri där vi säljer kött till privatpersoner. Utöver detta har jag även en egen firma där jag och en kompis säljer julgranar och annat som tillhör julen. Mina största intressen är dem gröna näringarna och vikten av svensk mat. Jag brinner för att varje tugga konsumenten stoppar i munnen ska komma från den svenska myllan.

Marcus Idoffsson, Mitt andra år i LRF Ungdomens styrelse och mitt första år som vice ordförande. Uppväxt på ett månskenslantbruk med bland annat värphöns och potatisodling som säljs i gårdsbutik. Läst på Alnarp till lantmästare och jobbar idag som reservdelssäljare på Swedish Agro Machinery. Har ett stort intresse för teknik och växtodling, framförallt potatisodling.

Peter Andersson heter jag och har fått förtroendet att vara med i detta goa gäng några år nu. Jag kommer från norra Halland där jag och farsan bedriver mjölk/skogsproduktion/växtodling och maskinstationskörslor. Jag är intresserad av företagsfrågor för oss yngre och har varit kontakten mellan ungdomsstyrelsen och LRF:s regionstyrelsen i Halland.

Robin Arvidsson heter jag, är 27 år. Det här är mitt tredje år i styrelsen för LRF Ungdomen Halland och mitt första som ordförande. Jag är företagsrådgivare på Växa Sverige och arbetar deltid på föräldragården med mjölkproduktion.

Elvira Lund, ny i styrelsen. Jag är uppvuxen utanför Laholm, på en gård i Ålstorp. Idag bor jag i Sibbarp tillsammans med min sambo och arbetar på Växa Sverige som husdjurstekniker i Falkenberg. Jag tror på svenskt lantbruk och att konsumenterna kommer efterfråga mer närproducerat i framtiden.

Martin Nilsson, blivande 29 år i dagarna. Går nu in på mitt fjärde år som ledamot i LRF ungdomen Hallands styrelse. Jag sitter även med i Hyltes kommungrupp. Jag är uppvuxen på gård där det bedrivs mjölk, kött och skogsproduktion, i en liten by som heter Gällared strax utanför Ullared, rättare sagt Falkenbergs inland som ligger mig varmt om hjärtat. Jag har läst jordbruk på Munkagårdsgymnasiet som fall sig naturligt. Efter gymnasiet jobbade jag på en gård med olika inriktningar som kor, gris, får och växtodling vilket gav en bred bas tills jag börja läsa Driftledarutbildning. Jobbar idag heltid på föräldragården sen 2 år tillbaka, innan det var jag utomlands och jobbat två vintrar i Australien och reste, var över på Nya Zeeland och reste runt öarna vilket är ett minne för livet. Ser fram emot ett nytt spännande LRF år, vi ses!

LRF Ungdomen Halland