Stämman tog också beslut om att skicka en skrivelse till riksförbundsstyrelsen med en uppmaning att anordna möten nationellt, där aktörer inom råvaruindustrin kan möta intresserade medlemmar som vill öka produktionen och utbudet av vegetabilier som kan odlas i Sverige för humankonsumtion.

Stämman beslutade också att tillsätta en arbetsgrupp där man tittar på hur LRFs lokala organisationsstruktur kan förändras och att under året utreda vilka stadgeförändringar som behöver göras för att göra det möjligt för kommungrupperna att bli formella och återkomma med ett beslutsförslag till regionsstämman 2022.

I regionstyrelsen blev det inga större förändringar. Peter Andersson tackades av och Anders Claesson blev invald som ledamot i styrelsen.

I valberedningen skedde det desto fler förändringar och av de sju ledamöterna blev det nyval på fyra. Den nya valberedningen består idag av Mats Paulsson, Laholm, Sara Johansson, Halmstad, Dan Pettersson, Falkenberg, Karl Jorlén Hylte. Helen Andersson Varberg, Torbjörn Karlsson, Kungsbacka samt Björn Andersson från LRF Ungdomen. Sammankallande blev Torbjörn Karlsson.

Det var inte bara val och motioner som hände på stämman, stämman gästades också av landshövdingen Brittis Bentzler, hon berättade om Länsstyrelsens uppdrag och om hur hon vill arbeta för att det ska vara lätt att göra rätt, och att rättssäkerheten och förtroende är viktigt för demokratin.

Årets lokalavdelning blev LRF Ungdomen i Halland

– De har en styrelse som under många år varit engagerad i många olika frågor, det är en jämställd styrelsen där alla är under 35 år. De har många varierade och roliga aktiviteter där många medlemmar deltar. Både styrelsen och medlemmarna deltar i de utbildningar som LRF erbjuder för förtroendevalda och medlemmar. Som medlemmar i alla kommungrupperna tar de plats och ansvar. Till Årets Lokalavdelning har vi utsett LRF Ungdomen I Halland, sa Cecilia Bengtsson Vice ordförande för LRF Halland.

Birgitte Fitzer fick ta emot pris från Signe och William Kählers donationsfond. Hon driver tillsammans med sin man Mikael, Dönardalens delikatesser.

– De har ett mindre jordbruk med lammproduktion. De tar tillbaka alla djuren och säljer dessa i gårdsbutiken som också har egeninlagda sillar i många olika smaker. De säljer även sina produkter och grillade lammburgare på marknader av olika slag, sa Ulrika Algothsson, ledamot i regionstyrelsen men också kommungruppsordförande i Laholm.

Clara Hyltbäck,
Kommunikatör LRF Västra Sverige