Hur når vi allmänheten med information om allemansrätten och finns det annat som besökare i naturen behöver känna till? VisitHalland tar gärna emot idéer och förslag på texter och informationssätt från oss i LRF. Vi lyfte in exempel som respekt för pågående jakt, information om eldningsförbud mm.

Inom VisitHalland har man nu ett stort fokus på hur man ska klara en ny sommar med många besökare ute i naturen. Detta var en av anledningarna till ett möte mellan LRF, Ulrika Algothsson och Martina Philip och VisitHalland med Jonas Ohlsson och Åse Ahlstedt i veckan. Vid besöket informerades även om projektet med den kustnära vandringsleden. Man arbetar sig uppåt söderifrån och har klart med Laholms kommun. På tur står Halmstad och här är ser vi att det är av stor vikt att berörda markägare känner till materialet turism på annans mark. I materialet finns de avtalsmallar som LRF varit med och tagit fram och rekommenderar.

Har du idéer på vad VisitHalland behöver informera om eller andra tankar kring leder och naturturism så går det bra att kontakta oss.

Läs mer om Turism på annans mark!

Martina Philip, verksamhetsutvecklare äganderätt och näringspolitik, LRF Västra Sverige

Ulrika Algothsson, ledamot LRF Hallands regionstyrelse