Hallå där, Emma Fransson, du jobbar på LRF Västra Sverige i sommar, vem är du?

Jag är 27 år och bor i Halmstad med sambo och hund. Studerar på högskolan i Halmstad, där jag precis läst klart mitt andra av tre år på programmet Miljö, innovation och hållbarhet. Är uppvuxen på landet i Småland med en familj som håller på med skogsbruk och farföräldrar som bedrivit mjölkproduktion, därav mitt stora intresse för djur och natur.

Vad är ditt uppdrag på LRF i sommar?

I sommar är mitt uppdrag att arbeta med LRF:s hållbarhetsarbete, där jobbet just nu är en dialog med allmänheten. Så mycket som det går nu under rådande pandemi, kommer jag att åka runt i Halland, Västra Götaland och Värmland, där jag kommer informera och sprida hur LRF arbetar med hållbarhet. Även inslag på sociala medier och annat kan förekomma.

Utöver hållbarhetsarbetet så gör jag en kartläggning på våra 71 kommuner i Västra Sverige, för att undersöka tillsynstider och avgifter och hur det skiljer sig åt för företagarna i våra olika kommuner.

Varför gör LRF arbetet med översynen av tillsynstider och avgifter?

Kartläggningen som görs kommer att användas som ett underlag till kommungrupperna att kunna använda i sitt påverkansarbete, kommungrupperna kommer att få stöd i det fortsatta arbetet under hösten. Denna satsning är en del av regionstyrelsernas (Halland, Värmland, Västra Götaland) gemensamma arbete kring Kommunal miljötillsyn.

 

Ulrika Bertilsson
Kommunikatör LRF Västra Sverige