– Försäljningsmässigt har det tagit rejäl fart. Vi är 60 procent upp från redan bra nivåer. Produktionen går för högvarv. Det är hektiskt. Vi försöker hinna med allt. Och jag är på jakt efter plastflaskor till emballage, berättar Anders Åkerström.

Bio Gen Active använder vassle från livsmedelsindustrin i regionen och tillverkar produkter för industriell rengöring, professionell städning och kroppsvård. I sortimentet finns bland annat avfettningsmedel, högkoncentrerat all- och grovrengöringsmedel, flytande tvål och hudcréme.

Biopitch - ett erkännande

– Utmärkelsen vi fick från LRF och juryn betyder oerhört mycket för oss. Det är ett erkännande, som en kvalitetsstämpel, att vi är på rätt väg. Vi har också fått mycket respons från kunder. Priset bekräftar att de valt rätt produkter och leverantör, säger Anders.

På eventet ”Draknästet goes Bio” ansåg juryn från Ahlsell, Byggmax, Clas Ohlson och Granngården att Bio Gen Active har den bästa Marknadspotentialen med ”en nyskapande produkt som det finns efterfrågan av på marknaden”. Produkten är unik, kan möta konkurrensen från konventionell tillverkning och mycket väl bli en exportframgång.

Emballagen - en flaskhals

– I och med coronautbrottet har efterfrågan exploderat. Vi skulle kunna säja hur mycket desinfektionsmedel som helst. Men vi vill rikta den till sektorer som verkligen behöver desinfektionsmedel . Vi andra kommer långt med att tvätta händerna, hålla social distans och smörja oss väl – så vi behåller ett bra skydd, säger Anders.

Hans största utmaning i dessa dagar är att få fram emballage till produkterna. Det är en enorm brist på plastflaskor, där Kina är en nyckelspelare. När tillverkningen och leveranserna stoppats av covid 19-utbrottet gäller det att vara kreativ.

– Jag letar med ljus och lykta, både här i landet men också utomlands. Några har haft reservlager, men det börjar också tryta. Vi ska klara detta. Under en tid får konsumenten kanske möta produkter som har andra korkar och pumpar. Men det är fortfarande samma prima innehåll, intygar Anders.