Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner. Solceller, klimatanpassning, ekosystem, trähus, klimatsmart mat, klimatkommunikation, prisutdelning, solbilstävling och mycket mer står på programmet!

Vill du öka din kunskap, bli inspirerad och ta del av
en inte bara viktig, utan även intressant vecka, ja då är Klimatveckan 2019 en vecka för dig.

Några exempel från programmet:

Klimatkonferensen 2019.

Datum: 4/9. Plats: Spira, Jönköping.
Vinnaren av årets klimatpris presenteras, här lanseras även årets inspirationsmeny. Sedan 2017 har Klimatrådet intesifierat arbetet med att lyfta fram fördelarna med den svenska maten. 

Mat- och klimatseminarium.

Datum: 6/9. Plats: Science Park, Jönköping kl. 09.00-14.30. En dag för dig som jobbar med eller vill veta mer om matens roll i utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Kom och inspireras av bland annat Livsmedelsverket, RISE, Gnosjö och Eksjö kommuner, LRF med flera.

Lunch och förmiddagsfika ingår. Seminariet är kostnadsfritt. Senaste anmälningsdag: 28 augusti.  Läs mer och anmäl dig här: https://klimatveckan.klimatradet.se/seminarium-om-mat-och-klimat/

Solsafari.

Datum: 8/9. Solsafari arrangeras för tredje gången! Under dagen kan du besöka olika solcellsanläggningar, ställa frågor till ägaren och få information om hur de fungerar i praktiken. Med hjälp av kartor och adresser hittar du enkelt till din närmsate anläggning.

Cirkulär ekonomi och hållbart ledarskap ger hållbara affärer. 

Datum: 11/9. Plats: Tranås United. Kl. 11.00 - 13.15 inklusive lunch. Hållbarhetsstrateg Kjell Ivarsson från LRF Stockholm om cirkulär ekonomi; vad är det och varför det är viktigt? Johanna Palmér, VD på Östsvenska Handelskammaren och styrelseledamot i Envima om hur hållbart ledarskap ger hållbara affärer.

Alla aktiviteter hittar du på https://klimatveckan.klimatradet.se/aktiviteter/

Vad är Klimatveckan?

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014. Det
övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå
Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän (Att mer förnybar energi produceras än vad vi gör av med, vilket leder till ett överskott). Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet. LRF Jönköpings län är ledamot i Klimatrådet och är även ordförande i fokusgruppen för Förnybar energi och Jord- och skogsbruk.