Berätta lite om dig själv

Jag är 23 år gammal och bor i Norra ljunga, mellan Sävsjö och Vrigstad, där jag jobbar på familjegården. Tillsammans med min pappa och pappas kusin driver jag en mjölkgård med 430 mjölkkor. Sedan jag tog studenten från Stora Segerstad 2015 har jag jobbat på gården, förutom lite sommarjobb på Bröderna Sands maskinstation.

I min familj har vi en tradition av LRF engagemang. Jag har varit på många LRF-möten under min uppväxt. Min pappa var med i styrelsen för LRF Ungdomen i Jönköping, och min faster också. Man har ju alltid varit medlem, och nu ser jag fram emot att få jobba mer nära LRF. Jag vill vara med och bidra, och träffa folk.

Jag tycker det är viktigt att vi inom de gröna näringarna kan visa upp de nyttor vi skapar, branschens många goda sidor och ge en inblick i hur vår vardag egentligen ser ut. Att se lantbruket smutskastas i den allmänna debatten kan jag bli upprörd över. Här skulle jag vilja sprida kunskap om branschen och ge utökad kunskap, inte bara till lågstadieelever utan kanske även högre upp i åldrarna.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Valdes på årsmötet

Styrelsen för verksamhetsåret valdes på LRF Ungdomens årsmöte den 22 november på Skullaryds Älgpark, och består av ordförande Elin Hagelsås, vice ordförande Jakob Hellgren, Axel Svensson, Evelina Gustafsson, Linn Jonsson, Fredrik Axén, Jessica Jörgensen, Daniel Kjellberg och Anton Andersson. Årsmötet avtackade avgående ledamot Erik Öster för sin tid i styrelsen.

Omkring 70 personer kom för att ta del av årsmötesförhandlingar, lyssna till kvällens talare Magnus Oskarsson (KD), umgås och äta god mat!

Följ LRF Ungdomen Jönköping på Facebook för uppdateringar om kommande aktiviteter som är på gång!