- Vi är så glada över att detta arbete uppmärksammats. Det här priset delar vi med både upphandlingsavdelningen, utvecklingsavdelningen och våra politiker då samtliga varit med att arbeta fram en prioritering men också med dialoger med de lokala livsmedelsproducenterna och sist men inte minst den upphandling som senare gjordes, säger Charlotta Nielsen Nylander, måltidschef i Värnamo kommun i en nyhet på kommunens hemsida.

Motivering:

"För en nytänkande livsmedelsupphandling som skapar mervärden utöver det vanliga. Kommunen förmedlar också kunskap om var maten de serverar kommer ifrån. Detta ökar medvetandet, kunskapen och intresset för maten hos invånarna.

Värnamo kommun upphandlar i första hand närproducerade livsmedel vilket ger förutsättningar för de lokala lantbruksföretagen att nå ekonomisk lönsamhet. Kommunen upphandlar hundra procent svensk mjölk samt nöt-, fläsk- och kycklingkött. Detta visar att kommunen tar sitt ansvar för den lokala landsbygden!"

Hans-Göran Johansson, Kommunstyrelsens ordförande (C) och Charlotta Nielsen Nylander, Måltidschef.

Karta över var maten kommer ifrån

På kommunens hemsida kan du läsa mer. Där finns även en karta som kostverksamheten i Värnamo nyligen publicerat, och som visar var maten som serveras i skolor och på särskilda boenden kommer ifrån.

Läs mer på Värnamo kommuns hemsida