- Vi har varit i kontakt med låg- och mellanstadieskolor i kommunen på ett eller annat sätt för att informera dem om att Farmer Time finns som koncept, säger Elin Gyllenstedt, från Sävsjö kommungrupp.

Farmer Time kopplar ihop skolklasser med bönder digitalt med syftet att öka barnens kunskap om matens ursprung. En lantbrukare kopplar upp sig via ett videosamtal med en skolklass, och barnen får en möjlighet att se vad som händer på en gård under året och får svar på sina frågor och funderingar.

-  Om det hade det varit ett normalt år hade vi velat komma ut och träffa eleverna, men detta är ett sätt att trots fysiska restriktioner ändå kunna mötas, säger Elin.

Alla i kommungruppsstyrelsen var intresserade av att bli ihop parad med en klass på någon skolorna i kommunen. Hittills har ett besök genomförts men de hoppas på att fler ska kunna starta. Lena Ahnstedt visade upp sin nötköttsproduktion för en årskurs 2:a från Stockarydsskolan.

- Det var väldigt glada och nyfikna barn jag fick videosamtala med. Jag började med att visa byggnaderna, sen berättade jag om vem jag var och visade tjurarna, kalvar, kor och maskiner. Vi pratade om hur mycket en tjur kan väga. Nu ska klassen maila in frågor som jag ska svara på, och så ska vi ta ett nytt samtal i vår, säger Lena Ahnstedt från Sävsjö kommungrupp.

Läs mer om Farmer Time

Läs mer om besöket i Vetlanda-Posten (inlogg krävs) och i Sävsjö-appen.