Affärsutbildning för dig som
• vill utveckla din befintliga verksamhet på gårdsnivå och/eller
• är småskalig livsmedelsproducent och vill affärsutveckla

Under utbildningen får du
• åtta halvdagar i affärsutveckling
• feedback på din affärsidé
• stöd att sätta mål och utveckla din affärsplan
• verktyg för att öka din lönsamhet och ta företaget till nästa nivå
• ökad förmåga att leda dig själv, ditt företag och andra
• ett inspirerande nätverk med företagare i gröna näringslivet

Utbildningsansvarig är Angeli Sjöström Hederberg, ProcessRum AB. Hon är bonddotter, affärsrådgivare och en av våra mest uppskattade, inspirerande och tankeväckande utbildare. Angeli har också lång erfarenhet från egen gård och landsbygdsutveckling.

Utbildningen är kostnadsfri (du betalar endast för mat, fika och litteratur) och finansieras av Landsbygdsprogrammet som ett led i genomförandet av Stockholm läns livsmedelsstrategi.

Deltagarna kan ha olika inriktningar inom småskalig livsmedelsproduktion, exempelvis köttproduktion, växtodling, äggproduktion, bryggeri, mejeri och trädgård.

Upplägg och innehåll
På grund av pandemin planerar vi att genomföra de
första träffarna digitalt, men så snart restriktionerna lättar kommer vi att ses fysiskt.

Tid för samtliga utbildningstillfällen är kl.15.30-20.30
Vi kommer börja utbildningen helt digitalt, för att sen ses fysiskt under våren när restriktionerna och läget tillåter. Vi har genomfört motsvarande utbildning digitalt i både Uppsala och Västmanlands län och det har fungerat mycket bra med nöjda deltagare. Vi använder vi Zoom, ett digitalt verktyg som du enkelt och kostnadsfritt kan ladda ner.

Plats för de fysiska träffarna meddelas senare, men vi brukar hålla till i LRFs lokaler på Franzéngatan i centrala Stockholm.

Verklighetsanknutna case och praktiska övningar varvas med föreläsningar. Du utgår från ditt eget företag och får stöd och verktyg som kan appliceras direkt på din verksamhet. Vid många tillfällen tar vi också in gästföreläsare.

Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer vid de fysiska träffarna, men med tanke på rådande läge gällande coronasmittan kommer man även ha möjlighet att endast delta digitalt om man så vill.

Under samtliga fysiska tillfällen äter vi en måltid och fikar tillsammans.

Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar endast för litteratur samt mat och fika vid de fysiska träffarna: 800 kr exkl. moms för samtliga åtta utbildningstillfällen.

Anmälan
Anmäl dig HÄR

Sista dag för anmälan är den 31 januari, men skicka gärna in din anmälan så snart du kan. Antalet platser är begränsat, så först till kvarn gäller!

Vid frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta Anna Lindgren, anna.lindgren@lrf.se eller Helena Isakson, helena.isakson@lrf.se 

Utbildningstillfällen
- start i februari och avslut i maj 2021

24 februari - Utbildningsstart, affärsplanens olika delar
Affärsidé, vision, kort- och långsiktiga mål

10 mars - Morgondagens affärsmöjligheter
Trender, marknads- och omvärldsanalys samt kundkännedom

24 mars - Vad kan och får man göra vid småskalig livsmedelsförädling?
Regelverk kring småskalig livsmedelshantering och direktförsäljning

31 mars - Vässa din marknadsföring
Marknadskommunikation, varumärke, mervärden samt storytelling

14 april - Växla upp din försäljning
Digital marknadsföring, konceptualisering, säljsamtalet och köpsignaler

28 april – Ha koll på ekonomin
Kalkylering, budgetering och finansiering

3 maj - Framgångsrik förhandling och prissättning
Förhandlingsteknik, härskartekniker och prissättning - Ha koll på ekonomin
Kalkylering, budgetering och finansiering

10 maj - Leda sig själv och andra
Självkännedom, grupprocesser, coachande ledarskap och avslutning (diplomering)

LRF Mälardalen

Länsstyrelsen i Stockholms län