Under veckan bjöds lärare och elever in till en digital plattform där de själva kunde navigera sig runt på en fiktiv bondgård. Där kunde de träffa bönder och djur, lära sig om jord och skog, varför man ska välja svenskt och hur kretsloppet fungerar.

Flera lärare vittnar om ett stort engagemang bland eleverna och att de tyckte att plattformen och aktiviteten var jätterolig. Utvärderingen visar att inte mindre än 97 procent av lärarna rekommenderar aktiviteten till andra.

Vi hoppas nu kunna utveckla konceptet och att Bonden i skolan-veckan blir en nationell aktivitet för alla elever i årskurs 4-6 i hela landet.

Plattformen är fortfarande öppen

Känner du någon lärare? Eller är du själv nyfiken på hur det ser ut? Fram till den 22 december finns det möjligheten att komma in i plattformen. Tipsa en lärare eller titta in själv! Kontakta anna.lindgren@lrf.se så får du mer information och inloggningsuppgifter.

Hilma Lindgren i klass 4 på Irstaskolan i Västerås jobbar med plattformen.

Bonden i skolan-veckan är finansierad av medel från Landsbygdsprogrammet i samarbete med länsstyrelserna för Stockholms, Uppsala och Västmanlands län som ett led i de regionala livsmedelsstrategierna.