Wadköpings matmarknad är ett unikt tillfälle för många lokala matproducenter att visa Örebroare och tillresta vilket utbud som finns i regionen. Det blir ett brett spann av delikatesser som dukas fram. Allt ifrån ostar, kött, bröd och praliner.

– Här får vi möjligheten att möta konsumenter och prata om bra mat från svenska bönder och gårdar. Eftersom man väljer det man handlar till middag är det ett val som har direkt påverkan på klimatet, den biologiska mångfalden, vår landsbygd och öppna landskap, säger Per Willén, ordförande för LRF i Örebro.

Matmarknad är öppen hela veckoslutet, 17-18 augusti. Det är inte bara i delikatesser som frukt och grönt, kött och bröd från Örebros lokala producenter och leverantörer som besökaren kan frossa i. Programpunkterna är många liksom de musiker som kommer att uppträda från Stora scenen i Stadsparken. Bland annat dyker Moneybrother upp på lördagen och på söndag kan alla möta Småkockarna.

Förra året lockades 20 000 gäster. Arrangören hoppas på bra väder och det dubbla i år. Som vanligt är det fri entré till Matmarknaden.