På tisdag klockan 14.30 – 16.30 på Vreta Kluster presenterar projektet Naturbeteskött från Östergötland den senaste satsningen, en Naturbeteskoordinator som aktivt kommer att finnas på plats under året som kommer. Alla intresserade är välkomna.

– Det har framkommit en möjlig produktionskedja som kan tillhandahålla Gårdsmärkt certifierat Naturbeteskött till såväl offentlig upphandling som butiker och restauranger, berättar Anna Jamieson, Naturbeteskött i Sverige och från Östergötland.

Samordning av leveranser och kunder
Norrköpingsföretaget Charkman som redan profilerar sig med östgötskt kött under varumärket Östgöta Gris vill även utveckla det östgötska Naturbetesköttet på den lokala marknaden. Charkman samarbetar med Närkes slakteri och Närkekött om slakt och styckning.

– För att ett lokalt koncept ska komma igång och rulla på smidigt krävs det ofta en hel del handpåläggning.  Det kan gälla kontakter med säljare, tillförselprognoser, samordning av leveranser och kunder och en hel mängd ”spindel-i-nätet” aktiviteter för att tillförsel och försäljning ska gå i takt, berättar Anna Jamieson.

Naturbeteskoordinator
Därför satsar projektet Naturbeteskött från Östergötland på en Naturbeteskoordinator som kommer att finnas tillhanda under året som kommer. På mötet medverkar Marcus Pettersson som axlar rollen som naturbeteskoordinator men också Kjell Pettersson från Charkman, representanter från Närkes slakteri och Anna Jamieson.

–  Låter det intressant? Vill du vara med och producera Gårdsmärkt Certifierat Naturbeteskött från Östergötland? Kom och lyssna och ställ frågor och se om det här kan vara något för din gård. Vi räknar med att komma igång med slakten efter nyåret, meddelar Anna Jamieson.

För mer information. Besök projektets webbplats.

Kontakta gärna Anna Jamieson; tel. 076 765 77 40 eller epost: anna@naturbete.se