Valberedningen arbetar med att se till att det alltid är en dynamisk styrelse med olika typer av personligheter och samlad kompetens inom de flesta produktionsinriktningar och stora frågor som styrelsen har att arbeta med nu och framöver.

Här är en kort presentation av vilka som ingår i LRF:s valberedning i Östergötland:

Anders Johansson. Lantbrukare utanför Motala med växtodling och nötdjur. Anders är också lokalavdelningsordförande i Motala södra. 

Per Helgesson. Driver, tillsammans med sin son, ett lantbruk på Vikbolandet. De har spannmålsodling, dikor, skog och även lite turistverksamhet. Per är även lokalavdelningsordförande i Norrköpings lokalavdelning.

Helena Hägg. Bor på, och driver, ett lantbruk utanför Valdemarsvik och har en egen rådgivningsbyrå inom lantbruk. Hon är också ledamot i Valdemarsviks kommungrupp. Helena är sammankallare i valberedningen.  

Carl Fredriksson. Lantbrukare utanför Ödeshög. Carl har ekologisk växtodling, dikor och skog. Han är också vice ordförande i Alvastrabygdens lokalavdelning.  

Per-Anders Lindh. Driver lantbruk med dikoproduktion och skog utanför Hycklinge i de södra länsdelarna. Jobbar som EU-stödsrådgivare på Ludvig o co i Kisa och är tidigare ordförande i Södra Kinda lokalavdelning.

Elisabeth Ljungstorp. Driver släktgård i Holmtebo by utanför Valdemarsvik tillsammans med maken Johan. Stuteri, hovslageri och gårdsbutik är verksamheterna på gården. 

I valberedningen ingår också en ledamot från LRF-ungdomen. Det är Matilda Danielsson. Matilda kommer från en mjölkgård i Nykil med 100 jerseykor och hon jobbar på en gård med 350 dikor i Skeda.

Ledamöter i valberedningen föreslås av nomineringskommittén på stämman. De föreslår en sammansättning av personer med hyfsat stora nätverk, geografisk spridning och så jämn könsfördelning som möjligt. Nomineringskommittén utses av styrelsen.   

Förutom att hitta nya ledamöter till regionstyrelsen så föreslår valberedningen också personer till flera andra poster samt fullmäktige till riksstämman.

Har du tips på någon kandidat till styrelsen kan du kontakta valberedningen via telefon eller mail. Kontaktuppgifter till valberedningen hittar du på LRF:s webbplats