Exceptionell råvara välkomnar kockar och köttproducenter från hela Sverige att delta på årets utvecklingsmöten. Syftet är att tillsammans med kockar, grundligt testa köttråvaror och göra en djupare analys av produktens egenskaper. Provningen innefattar både bedömning av rå köttdetalj och smaktest av tillagad råvara. Mötet ger också en möjlighet till utvecklande erfarenhetsutbyten.

Projektet Exceptionell Råvara startades 2012 av matjournalisten Mattias Kroon och stjärnkocken Björn Frantzén. Tanken är att få svenska restauranger att använda högkvalitativa råvaror från Sverige istället för att importera dem från andra länder. Exceptionell Råvara drivs av LRF i samarbete med Svenskt Kött och Martin & Servera. Läs mer här

Utvecklingsmöte nöt

När: Måndag 26 augusti 2019
Tid: 10:00 - cirka 15:00
Plats: Restaurang Svartengrens
Tulegatan 24, Stockholm

O.S.A senast 19 augusti

Anmäl dig här

Utvecklingsmöte fågel

När: Tisdag 27 augusti 2019
Tid: 10:00 - cirka 15:00
Plats: Restaurang Livs
Bjurholmsgatan 18, Stockholm

O.S.A senast 20 augusti

Anmäl dig här

Utvecklingsmöte gris

När: Onsdag 28 augusti 2019
Tid: 10:00 - cirka 15:00
Plats: Grönsakshallen Sorunda "Inspirationsköket"
Elektravägen 15, Hägersten

O.S.A senast 21 augusti

Anmäl dig här