Formellt sker namnbytet den 10 mars, men Ludvig & Co är officiellt redan nu. Namnbytet förändrar inte företagets strategi att växa ytterligare inom sina kärnområden, samtidigt som man breddar tjänsteutbudet.

– Det personliga mötet och närheten till kunden kommer fortsatt att vara viktigast för oss. Våra kärnområden är ju företagsrådgivning, mäkleri, juridik och skatterådgivning, säger Rickard Westlund.

LRF behåller styrelsepost

LRF bibehåller styrelsepost och 25 procents ägarskap i konsultbolaget Ludvig & Co.

– Vi är en aktiv och långsiktig ägare som är väldigt mån om att bolaget har ett fortsatt starkt fokus på det gröna näringslivet. Det gäller nu för personalen på Ludvig & Co att leva det nya namnet och leverera ännu bättre tjänster till lantbruksföretagen. Då kommer bolaget att fortsätta att vara attraktivt för våra medlemmar, säger Anna Karin Hatt, vd för LRF.

1 400 anställda

Ludvig & Co:s fokus är att jobba nära småföretagen. Med 1400 anställda är konsultbolaget väl representerat i främst norra och södra delarna av landet.
– Vi vill geografiskt växa med fler rådgivare, och det vi hoppas mest på är att bli större i storstäderna, säger Rickard Westlund.
Det mångaåriga konsultarbetet inom lantbruksnäringen har gjort att LRF Konsult utvecklat flera ben.

– Vi har med lantbrukarnas starka entreprenörstänk vuxit in i andra branscher som gör att vi tror på stark tillväxt, inte minst inom affärsrådgivningen. Med kunnandet om entreprenörskapet är vi relevanta även för småföretagare i storstäderna, säger Per Skargren, segmentschef Skog & Lantbruk på LRF Konsult.