Första turnéstoppet på årets studentturné är ett direktsänt webbinarium den 24 september om hållbarhet kopplat till jord- och skogsbruk. Omkring 400 elever väntas koppla upp sig och lära sig om vilka möjligheter och utmaningar som finns inom lantbruket.

Målet är att fler ska få upp ögonen för att de gröna näringarna är en given del av lösningen på en hållbar framtid. Årets turné har rubriken "Understanding food, farms and forests to accelerate sustainability" och LRF är partner för andra året i rad. 

"Studenternas engagemang är slående"

- Att prata med hållbarhetsintresserade studenter är väldigt inspirerande. Studenternas engagemang är slående. Och det är viktigt för oss inom de gröna näringarna att visa upp vår bransch för framtidens makthavare, säger Jens Berggren, hållbarhetsexpert på LRF. 

Jens Berggren deltar på webbinariet tillsammans med hållbarhetsambassadörernas Peter Borring och Emilia Astrenius Widerström. 

Arrangörerna bakom ASAP, som står för A Sustainability Acceleration Project, är föreningen Sustainergies. Tanken är att rusta morgondagens hållbarhetsledare. Under hösten kommer turnén göra besök på flera platser i landet.