LRF fortsätter arbetet med att få politiker att lösa sin del av viltskadeproblematiken. Sommarens rapport från SCB om fördubblade skördeskador, vildsvinets placering som problem nummer ett, och dovhjortens framfart bekräftade allt det som LRF och medlemmarna påtalat under lång tid.

Med en månad kvar till riksförbundsstämman avslöjar Anders Wetterin, viltexpert på LRF, att motioner om vilt även i år verkar utgöra ungefär 25 procent av alla motioner.
- Snart är det dags att förbereda motionshanteringen till stämman. Då tas besluten om fortsatt arbete med viltskadorna.

Anders Wetterin ger en snabb inblick i det pågående arbetet mot viltskador:
- Jag skickade nyss iväg en skrivelse till MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, om att få skjuta raketer för att skrämma iväg fåglar från åkrar. Det är en i sammanhanget liten fråga men ändå en av många viktiga pusselbitar i att minska skördeskadorna hos våra medlemmar. 

Fakta om viltskador

Här har vi samlat bilder och filmer (tack till er som skickat in!) på skador och vilt, fakta om skadeverkningarna, konkreta tips vad du som medlem eller politiker behöver göra. 

Skicka oss din berättelse

Har du drabbats av viltskador och vill dela med dig med bild och berättelse? Mejla till viltskadorilantbruket@lrf.se. Det hjälper oss att förklara de stora problemen med växande viltstammar som skadar åker och skog.