15 politiker och tjänsteman från Simrishamns kommunen och 6 ledamöter från kommungruppen besökte Gunnarhögs gård i Hammenhög.

Anja Persson, Gunnarshög, är en ambassadör för skånskt svenskt jordbruk. I sitt föredrag pratade hon varmt om hållbarhet, att inget gick till spillo på gården. Allt tas tillvara. Politikerna var lyriska och kommungruppen avbröt inte. Hållbarhet diskuterades, där Gunnarshög är ett mycket bra exempel. T.ex. efter att man pressat ur oljan från kärnan i rapsen och tagit övrigt till foder så tas det sista avrenset och används i pannan för att producera värme till torkar och annat. Den återstående energiförbrukningen tas från egna solceller. De visade på det cirkulära systemet och att lantbruket är en del av lösningen och en resurs för det hållbara samhället

Förpackningarna diskuterades också. Här används både plast och glas. Anja har räknat på det och glas var inte det självklar valet då det blev mer emballage för att klara glasflaskorna, vilket gjorde att det blev större volymer som resulterade i mer transporter.