Midvinternattens köld är hård, så kan man knappast börja en julhälsning i år. Här har det varit grått och regn i snart en och en halv månad, så nu finns det vatten i de flesta vattendrag och granbarkborrarna vantrivs. Nog om detta.

Julen, en tid till lite eftertanke och en möjlighet till att träffa sina nära och kära. Om jag stannar vid eftertanken så har det skett en hel del under året. Vi har lyft vildsvinsfrågan till en ny nivå där vi ser ut att få övriga samhället att förstå vår problematik, men tyvärr så ökar antalet grisar fortfarande.

Äganderättsfrågorna ser också ut att utveckla sig positivt för oss. Priserna på det vi producerar ligger på en hyfsad nivå så det finns hopp för den svenska produktionen.

Vi närmar oss lokalavdelningsårsmöten och där är vi i styrelsen och personalen villiga att komma ut och prata om vad som görs och ni får tala om vad som borde göras.

Men nu är det Jul och Nyår och många har djur som måste skötas, men försök att få till ledighet också - det är ni alla väl värda.

God Jul & Gott nytt år önskar Håkan med styrelse

red-2925963_1920.jpg

Under helgerna har våra regionkontor i Växjö och Kalmar stängt och öppnar igen den 2 januari.

Behöver du komma i kontakt med oss under denna period? Slå en signal till Håkan Lundgren, ordförande LRF Sydost, tel: 070-657 25 22