- Vi delade den på våra sidor och det har fått en hel del kommentarer, bland annat det är roligt att se hur det går till och att de tar till vara på ullen, säger Eleonor Nilsson, ordförande i Vimmerby kommungrupp.

- I tusentals år har människan klippt fåren för att använda ullen till att göra kläder av. Fåren fäller inte sin ull själv, utan det är något vi får hjälpa dem med, säger Patrik Jönsson, fårklippare.

VIll visa upp den lokala produktionen

Tanken är att det i förlängningen ska bli en serie filmer med företagare inom det gröna näringslivet i kommunen som visar hur det går till på en gård. Filmerna riktar sig till konsumenter och allmänhet. Filmerna kan också användas av producenterna när de medverkar på exempelvis reko-ringarna, för att visa lite från gården och berätta för konsumenten var sakerna de köper kommer ifrån och hur produktionen ser ut.

Se filmen här - på Facebook.

Hållbarhet på matmässa

Hållbarhetsfrågorna var i fokus redan under v. 44, innan höstens coronarestriktioner slog till igen. Då medverkade kommungruppen på en matmarknad utanför Vimmerby med flera lokala producenter på plats

.pelarne1.jpg

- Vi hade tipspromenad för barn med hållbarhet och djurfrågor. Runt vår monter hade vi satt uppaffischer med LRF:s hållbarhetsfakta. Totalt delade vi ut omkring 100 tramptraktorkörkort och priser i tipspromenaden och pratade med många besökande familjer, säger Eleonor.