Föreslagna nya ledamöter 2021

Johan Refónd, Annerstad LRF, Ljungby - ledamot

Jag är 44 år och kommer från Grimshult i Ljungby kommun. På den fritid som blir, jagar jag och ägnar mig åt mitt teknikintresse. Jag gick på Ryssbygymnasiets naturbruksprogram med skogsinriktning. Efter värnplikten  utbildade jag mig till teknisk officer på arméns tekniska skola i Östersund och har efter det tjänstgjort på olika tekniska  befattningar på Ingenjörregementet i Eksjö och på Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad. Idag är jag lantbrukare på heltid med en nötbesättning med tillhörande växtodling, maskinstation och skötsel av egen skog. Jag är ordförande i Annerstads lokalavdelning och en av lokalavdelningens representanter i kommungruppen. Det som engagerar mig mest är synen på företagande inom lantbruket och förutsättningar för mig som företagare inom de gröna näringarna.

Anette Giselsson, Västra Torsås LRF, Lönashult - ledamot

Jag är 56 år och kommer ifrån södra Alvesta kommun. Vi bedriver skogsbruk, delvis självverksamt. Inägomarken är numera utarrenderad till en mjölkproducent. Jag arbetar inom Farmartjänst i Älmhult och sitter med i Södra
Skogsägarnas förtroenderåd i Alvesta, för närvarande som vice ordförande. Jag har en bakgrund inom jord- och skogsbruk, men har även arbetat inom andra branscher. Just nu har jag ingen roll specifikt inom LRF, men det lokala samarbetet med Södra är självklart. Var genom detta stolt mottagare av LRF Sydost:s silvernål 2019. Mitt främsta engagemang är skogen. För oss ägare, för vårt gemensamma samhälle, för klimatet och den biologiska mångfalden.

André Torstensson, Mortorp-Karlslunda LRF, Kalmar - ungdomsrepresentant suppleant

Jag är 26 år och bor i Runtorp söder om Kalmar,  tillsammans med sambo och tjänstehunden. Till vardags driver jag egen maskinentreprenadfirma med inriktning på skogliga tjänster. Mitt engagemang för LRF började för snart 10 år sedan då jag blev invald i lokalavdelningen, där jag fortfarande verkar för bygdens bästa. Sedan några år är jag även med i Sydost ungdomsstyrelse där jag bland annat håller i en ekonomikurs för våra medlemmar. Jag är även förtroendevald i Södra skogsägarnas förtroenderåd. Mina hjärtefrågor inom alla mina förtroendeuppdrag är företagandet och ekonomin inom de gröna näringarna, det skall gå att driva företag och leva ett bra liv på landet!