I samband med Kalmar läns Nötköttsproducenters sommarträff hos Tony Åhlund och Emanuel Olsson på företaget Ölands kvalitetsprodukter AB i Bårby på södra Öland, hade jag äran att få dela ut diplom till årets nötköttsföretagare 2021 i Kalmar Län till värdarna.

Tony och Emanuels företag som även är känt under namnet Mysingekött är också nominerade till detsamma på riksplanet!

Kvällen började med stallvandring i dikostallet byggt 2018, där presenterade Tony och Emanuel sitt företag. Därefter förflyttade vi oss bort till stycknings/försäljningsbyggnaden där personal på KLS Ugglarps hade tänt grillarna och bjöd på hamburgare! En fin sommarkväll som lockade runt ett 80 tal personer.

Utveckling av verksamheten

För snart 10 år sedan startade Mysinge kött i Bårby sin verksamhet. Då blev det möjligt för den som ville att få tag på riktigt närproducerat kött, från djur som betat på markerna på sydvästra Öland i butiken. Sommaren 2018 togs ytterligare ett steg i utvecklingen. Mysinge kött övertog butiken som Kalmar-Ölands trädgårdsprodukter hade drivit på Björkvägen i Färjestaden. Butikerna har öppet torsdag-fredag 13-18 och lördag 10-15. Dessutom har deras uppsökande verksamhet gentemot restauranger och butiker utökats. Vi sköter även leveranserna.

De började med traditionella tidningsannonser men nu har de växlat över helt till digitalt och har hjälp av en byrå i Kalmar med marknadsföringen. Det är Instagram som är den bästa kanalen just nu där de har 939 följare. På Facebook har de 2539 följare.

Samarbeten med andra och nätverkande har alltid varit viktigt för marknadsföringen och i dagsläget samarbetar de med följande https://www.olands-kvalitetsprodukter.se/?page_id=161 genom dessa går marknadsföringen från mun till mun och vi blir personligen rekommenderade.

Här hittar du Mysinge Kött i Sociala medier

https://www.facebook.com/Mysingekott

https://www.instagram.com/mysingekott/

http://www.olands-kvalitetsprodukter.se/

Tar gärna emot studiebesök

Ölands kvalitetsprodukter AB är måna om att visa upp sig utåt, och tar därför väldigt gärna emot studiebesök efter överenskommelse. De arbetar aktivt för att främja nötköttsproduktionen i Sverige genom att göra ett bra jobb och att visa upp det i sina digitala kanaler och i sina butiker. Vi har också kunnig personal i butiken som utbildar konsumenterna. De har också sett en utvecklingspotential i hur de olika delarna på djuret kan användas. I början körde de det vanliga sättet att stycka, men eftersom så hittade vi lite nya typer av muskler som visade sig vara väldigt fina.

Teres major är en muskel som sitter framme i bogen och är mycket smaklig. Det finns också Asapyton, som sitter framme i högreven och där har man ett ”högrevshjärta” som är en förlängning av entrecoten.

Avslutning

Kalmars Nötköttproducenter anser att Ölands kvalitetsprodukter, Mysinge kött och dess ägare Tony Åhlund och Emanuel Olsson är mycket värdiga vinnare av utmärkelsen Årets Nötköttsproducent 2021, då de har utvecklat sitt företag på ett professionellt och hållbart sätt under snart 10 år.