Vi var 30 som deltog. Mötet startade med en genomgång av vad som sker ute i våra kommungrupper, vilka som jobbar med vattendirektivet och vårat upprop om mera pengar till vägunderhåll i länet samt vad som mer är aktuellt.

Nya Nätverk presenterades av Kristina Haag. Hon hade även bjudit med Arbetsförmedlingens Jennica Kärnegård som jobbar med projektet Mera Mat samt Egil Aas från Skogsstyrelsen. Kristina beskrev hur de tillsammans jobbade när de bokat träffar ute i våra kommuner.

Vattendirektivets åtgärdsförslag gicks igenom av Kajsa Edbom. Vi diskuterade och konstaterar än en gång vad viktigt det är att alla engagerar sig i denna fråga. Vecka 5 har LRF en nationell VISS-vecka och sedan kommer det att vara en kvällsträff 23 februari med Kajsa. Ytterligare träffar i mars 4 och 18 samt i april 1 och 15. Håll koll på kalendariet efter länk och delta, bjud gärna med lokala politiker eller tjänsteman till en sådan träff. Alla träffar är över Teams.

Ett mycket bra förslag från kvällens möte var att vi i regionstyrelsen skulle bjuda in våra värmländska riksdagspolitiker till en träff där de får se vilka orimliga krav och kostnader som finns till förslag för åtgärder. Kajsa tar tag i detta.

Torbjörn Olsson
Styrelseledamot LRF Värmland, 057032242@telia.com