I onsdags kväll hade jag förmånen att en stund vara med på årets uppstart av Lavatars i Värmland. Ett gäng med framtidens företagare och bondeledare som under hösten kommer att träffas för att lära sig mer om LRF, omvärlden, sig själva och varandra. Tillsammans med kamrater i Halland och Västra Götaland är det nu deras tur att som unga och lovande få chansen att utvecklas men faktiskt inte minst att genom LRF ge sig själva chansen att utvecklas, få nätverk och erfarenheter.

Nån i gänget sa att ”det är ju gõtt hemme i sôffa å titte på Netflix men det gav ju mer å åke te Kallsta ikväll å träffe er”. Man kan leda en häst till vattnet men inte tvinga den att dricka heter det i nåt gammalt talesätt och så är det här också.
Ni Lavatarer har själva valt att komma till vattenhålet och det är kanske ännu bättre. Genom att utsätta sig för möjligheten att bra saker ska hända är chansen större att så kommer ske. Ta för er. Gör er spelbara. Vi vill ha med er i den här lagsporten som kallas folkrörelse. Hela LRF är tillgängligt för att hjälpa er att utvecklas men också för er att använda för att påverka utvecklingen.

Har du nån ”ung o lovande” i din närhet, se till att de får möjligheten att utvecklas. Varför inte tipsa om Lavatars?

Patrik Ohlsson
ordförande LRF Värmland