Året som gått har varit ett minst sagt olikt år för LRF Ungdomen i Värmland. På förra årsmötet valdes en ny styrelse med tre nya medlemmar. Året har kantats med möten via teams, strängare och hårdare restriktioner som har gjort att aktiviteter med våra medlemmar har varit svårt att få till. Vi fick till en Coronasäker kickoff där vi planerade året som stod framför oss. En mycket intressant skyddsjakts kväll med Jan Landström hölls via teams.

När vårsolen tittade fram så såg vi ljuset i tunneln och såg fram emot vaccinet som var i sikte. Vi kunde äntligen träffa varandra igen på ett någorlunda normalt sätt och planera aktiviteter.

Vi delade ut diplom till årets premieelev, Anton Bäckström på Lillerudsgymnasiet. Vi var på studiebesök hos Erik Forsberg och kolla på hans gård där han driver ett lantbruk med hästfoder, spannmål och nötkött.

Vi var också på Höglunda Gård och fick se närmare på deras odling av jordgubbar och hallon. Tillsammans med Landshypotek bank så bjöd vi in till en ”after work” där deras VD Per Lindblad och Henrik Wejdmark lantbrukare på Sörby gård pratade om att våga satsa och att ta över lantbruksföretaget.

LRF Ungdomens år kommer avslutas med årsmöte och julbord på Kils Golfrestaurang, den 27 november.

Vi alla i LRF ungdom i Värmland vill tacka för detta år och vi ser fram emot nästa. Vi hälsar alla nya och gamla medlemmar välkomna till ett spännande 2022.

Karin Jansson
LRF Ungdomen Värmland