Valpraktikan kan ses som en handbok och underlag för hur LRF kan arbeta med valet 2022. För nu gäller det att påverka våra politiker så att det blir så bra som möjligt för de gröna näringarna.

– Vi kommer att jobba med fyra huvudteman. Det är maten, skogen, jobben samt klimatet och miljön. Inom de olika områdena har vi tagit fram underlag som kommungrupperna kan använda i sitt påverkansarbete, säger Sofia Lindblad, valprojektledare på riksförbundet.

LRF Halland, LRF Värmland och LRF Västra Götaland kommer under våren att bistå kommungrupperna för att valarbetet ska gå så smidigt som möjligt.

En valkickoff för hela landet har redan satts i gång och i de tre regionerna kommer det att hållas kurser i hur man skapar oförglömliga möten för sina kommunpolitiker.

– Kommungrupperna kommer att arbeta intensivt med påverkan under året och arbetet har redan börjat. I höstas var ett antal kommungrupper från västra Sverige i Göteborg under den socialdemokratiska kongressen, då demonstrerade de för att det skulle tillsättas en landsbygdsminister. Nu är en landsbygdsminister tillsatt och LRF har en part att lyfta våra frågor med. Det här är ett sätt att påverka, men det finns också många kommungrupper som tar med sig sina kommunpolitiker ut i myllan. Kreativiteten brukar vara stor, säger Petra Wirtberg, verksamhetsutvecklare på LRF Västra Sverige.

Har du förslag till din kommungrupp eller vill du komma i kontakt med dem?

På LRFs hemsida lrf.se finns kontaktuppgifter till alla LRFs förtroendevalda i de olika kommungrupperna, alla lokalavdelningar samt till personalen som arbetar för er medlemmar.

Logga in och välj region, klicka sedan på kontakta oss så finner du alla uppgifter du kan tänkas behöva.

Val 2022: https://www.lrf.se/politikochpaverkan/val-2022/
Valpraktikan: hittar ni under temasidorna (ligger under varje)

Inför valet:
Få fram ditt budskap eller prata för döva öron?
När: 9 mars kl. 18:30 - 20:00. Digital utbildning 
Anmälan: senast den 8 mars
Anmäl dig här >>

Vi ger dig 90 minuter inspiration till att skapa ett oförglömligt möte, där budskapet når fram och följer med deltagarna därifrån.Clara Hyltbäck
Kommunikatör