Mitt Hästcentrums tidigare projektledare Annika Söderholm är numera platschef för Dannero. Ny projektledare är Anna Karin
Norberg, uppvuxen på en hästgård med travhästar och uppfödning av kallblodstravare.

Jag började tidigt att hjälpa till i stallet och fick en Shetlandsponny som jag tävlade med i ponnygalopp. Så småningom blev det större hästar som jag tävlingsred i både
hoppning och dressyr, säger Anna Karin Norberg.

– Mitt hästintresse var stort och efter gymnasiet gick jag Flyinges hästskötarkurs. Så småningom blev det ridkurser på Strömsholm och också några distanskurser inom olika hästrelaterade ämnen vid SLU:s filial i Skara, samt travets hästskötarkurs vid Kvinnersta i Örebro, berättar hon.

Anna Karin Norberg har en fullpackad ryggsäck med erfarenheter med sig in i jobbet, och har bland annat arbetat som ridskoleinstruktör och ridskolechef, hästskötare samt på avelsstation. Dessutom har hon arbetat på Dannero, med egen webbshop och utbildningar inom företagsekonomi.

– Att nu få jobba med projektet Mitt Hästcentrum känns väldigt roligt, lite som en efterrätt i hästlivet, ja en riktig bonus. Det ska bli så kul att få träffa gamla hästbekanta och få lära känna nya ansikten.

– Det ska också bli väldigt givande att få jobba med mina
nygamla kolleger, Brita Oldbring på Nordvik, Annika Söderholm på Dannero och Viktoria Lindqvist på LRF Västernorrland. Brita, som tidigare drev egen ridskola och som jag höll mina första ridlektioner hos, Viktoria som jag hade som ridelev när hon var barn och Annika som köpte sin första häst av vår granne. Hästvärlden är liten och ofta knyts vi ihop på ett eller annat sätt!

Under året har Mitt Hästcentrum en hel del aktiviteter inplanerade och så långt det är möjligt erbjuder man digitala alternativ.

– Själva syftet med Mitt Hästcentrum är ju att knyta ihop oss hästmänniskor, ge kunskap, inspiration och få nya kontakter. Jag ser fram emot att vi ska kunna erbjuda alla hästintresserade i Västernorrland på nyttiga utbildningar, trevliga event och kontaktskapande evenemang. Jag hoppas också att vi ska kunna locka några större namn från travets och ridsportens värld och arrangera en clinic i toppklass, säger Anna Karin Norberg.

Mitt Hästcentrum är skapat av region Västernorrland, Lantbrukarnas riksförbund Västernorrland, Bergsåker, Bergsåkers hästklinik, Dannero och Nordvik.

Mer information hittar du via Mitt Hästcentrums Facebook-sida
eller Instagram.