Solberga

- 42 personer, eller 25 % av alla medlemmar på ett årsmöte i lokalavdelningen är så görskoj, säger avdelningens omvalde ordförande Gunnar Arneson.

Avdelningsstyrelsen har i dagsläget nio ledamöter. Flera av dessa är födda på 90-talet och håller nu på att etablera sig i styrelsearbetet.

Stefan Larsson, Tofta Herrgård, visade bilder från rester av sillepoken på 1800-talet som var stört i området kring Marstrand/Kungälv. Swedbank lämnade info från banken och kaffe med räksmörgås avnjöts av deltagarna på årsmötet.

Järpåsbygden och Trässberg

Fikat tog slut när årsmötet slog deltagarrekord i de båda lokalavdelningarna. Helena Richardsson från regionstyrelsen informerade. Dock fördubblade Helena antalet kvinnliga deltagare.

Hajom och Fotskäl-Tostared

Gemensamt årsmöte för Hajom och Fotskäl-Tostareds lokalavdelningar i Hajoms omvandlade skola. Mikael Larsson (C) talade om riksdagsarbetet och därefter diskuterades gemensamt Harsprångsledningen. Lodjursfall togs också upp.

Rejäl smörgåstårta (med konjak för de som ville!). Inalles 35 personer närvarade. Motion om elnät och ersättningar ska skrivas.

Kville Härad

Kville Härads LRF-avdelning har haft årsmöte i Svenneby Församlingshem.

- Härligt att träffa intresserade medlemmar i en avdelning med många aktiviteter, säger Martin Gustavsson från LRFs regionstyrelse som medverkade med information från LRF. God smörgåstårta.

Vänga

Årsmöte med Vänga lokalavdelning utanför Borås. Omval och god stämning med förslag till ev motion om allemansrätten senare i kommungruppen. Hållbarhetsquiz genomfördes. Håkan ”HåPe” Person från LRFs VG-styrelse informerade om vilt, resan till Bryssel, Rättviksmodellen och lite prat om de frågeställningar som kom upp.

Mycket smörgåstårta och tårta och därefter kom deltagarna in på brist på läkemedel och även brist på avmaskningsmedel till både nöt, folk & häst ... Omkring 15 deltagare.

Svenljungaorten

Svenljungaortens årsmöte på ett lokalt företag, Ingemars Mekaniska. Företaget är servicegivare åt Komatsu Skogsmaskiner och sköter underhållet på merparten av Skanskas bergkrossar i Västsverige. Sist, men inte minst, så är de en viktig kugge som lokal smed och reparatörer åt lantbruket i bygden.

Björn Larsson från regionstyrelsen redogjorde för bl a för merparten av innehållet i Brysselresan, Svenska Kraftnäts renovering av Harsprångsledningen, samt övergripande om de remisser som det jobbas med just nu.