Under årsmötet gick Claes Johansson från styrelsen igenom verksamhetsberättelsen och resumerade från året som gått. Styrelsen har under året ordnat en mycket lyckad politikerträff där samtliga politiker i Skara bjöds in. Det kom ca 10 personer, bland de som kom var kommunalråd, oppositionsråd, kommundirektör, kostchef och gruppledare för centern några att nämna. 

Vi började med fika och kosläpp på Märene Mjölk utanför Skara, ekologisk mjölkgård med vindkraft, solenergi, pågående biogasprojekt och ett litet mejeri. Nästa stopp var på Viglunda, grisar och potatis. Därefter åt vi lunch på Brunnsbo Biskopsgård och avslutade på världsföretaget Viking Genetics med Camilla Rosman som föreläsare och de fick se en spermasamling. Mycket uppskattat och bra dialoger. Vi kommer att fortsätta med denna typ av aktivitet nästa år.

Det ordnades en sommarkväll hos Henrik Stadig, vi tittade lite på hans grödor och sen åt vi gott och samtalade. Sofia Kämpe från regionstyrelsen var med och pratade lite.

Sammanfattningsvis från året så hade vi inte torka på samma sätt som 2018, vi fick en hel del regn och bra skördar. Claes pratade också om att det har varit bra priser för mjölk och att grissidan har haft rekordår samt att kyckling och får går bra. I år har det uppstått stor miljö-och klimatdebatt samt brexit och en ny EU-politik.

Det bjöds på smörgåstårta och anekdoter från förr och avslutades med en liten dikt från en av medlemmarna. Det var 22 närvarande och vi vill till nästa år öka antalet medlemmar som deltar på årsmötet. Vi kommer att arbeta med detta genom att vi ska starta en aktivitet till nästa årsmöte där vi kommer att utse Årets medlem och Årets insats eller något liknande för att uppmärksamma medlemmar och insatser för de Gröna näringarna. 

Rakel Törnblom avgick som ordförande för de båda styrelserna och vi önskar henne lycka till i framtiden och tackar för dessa två år hon suttit som ordförande för de båda styrelserna.

Till ny ordförande för Skara kommungrupp och Skara LRF-avdelning valdes Frida Andersson som dessutom är ledamot i LRF Ungdomen Skaraborg. Vice ordförande är Claes Johansson, sekreterare Amanda Jansson och viltansvarig är Fredrik Bengtsson.

Vi välkomnar Henrik Andersson till styrelsen som ny ledamot, Henrik är vice ordförande i LRF Ungdomen Skaraborg och vi tycker det är roligt att ha fler personer anknutna till ungdomen. Övriga styrelseledamöter är Lars Åbom, Niklas Funke, Ivar Pettersson, Anders Karlsson och Anders Jonsson.

Vi ser fram emot ett nytt år!

Frida Andersson
Ordförande LRF Skara, hildafrida91@gmail.com