Ambassadörerna ska vara ansiktet utåt i vår kampanj för att lansera LRFs hållbarhetsmål och på olika arenor möta medlemmar och allmänhet. Det finns ambassadörer i alla LRFs regioner runt om i Sverige. 

Dessa ambassadörer kommer mer än gärna ut under årsmöten eller någon annan tillställning som följer restriktionerna från folkhälsomyndigheterna om covid-19 eller till och med digitalt och håller föredrag eller pratar om hållbarhet med er medlemmar.

Här har ni en av Västra Götalands två ambassadörer!


Namn:
Emilia Astrenius Widerström

Ålder: 30 år

Bor: I Vättlösa, Götene, tillsammans med man, fyra barn och diverse djur

Jobbar med: Just nu pluggar jag till företagsekonom på distans och är föräldraledig, men sen är det dags att börja ta över mjölkgården som jag arbetat på under en längre tid. 

Varför är jag hållbarhetsambassadör: För mig har hållbarhetsfrågorna alltid legat nära hjärtat och mitt engagemang för LRF, det är så mycket som står på spel om vi inte visar upp våra näringar som de viktigaste spelarna i en omställning för klimatet och hållbarhet i stort.

Hållbarhetsmål jag brinner extra mycket för: Svårt att säga, allt hör ju ihop! LRFs hållbarhetsmål består ju av både ekonomiska, sociala och klimat och miljömässiga mål. Utan samspel med naturen hotar vi att förstöra den resurs vi bokstavligt talat lever på, men utan lönsamhet har vi inte råd att bedriva en hållbar produktion och utveckla våra företag. Allt är lika viktigt! 

Emilia Astrenius Widerström
Hållbarhetsambassadör LRF Västra Götaland, lillamy29@hotmail.com, 070-378 92 22