Först ut är Torsö-Hassle lokalavdelning. Vi fick en pratstund med Elisabeth Thisner som är ordförande.

- Vi brukar vara mellan 20 och 30 medlemmar, så vi hoppas att minst 20 medlemmar kommer på årsmötet ikväll. Vi har Coronaanpassat mötet och vi bjuder på en Gulaschsoppa på lokala råvaror.

Några motioner räknar hon inte med från kvällens möte.

- Vi har en direktkontakt in i kommunen från lokalavdelningen då en av våra styrelsemedlemmar Anders Karlsson sitter som vice ordförande i kommunstyrelsen. Sen har vi ju en aktiv kommungrupp där vi just nu håller på att jobba med E 20, och där har vi tagit hjälp av Birgit Jönsson, verksamhetsutvecklare på LRF Västra Sverige. 

Kommungruppen har skrivit två skrivelser till Trafikverket och till Länsstyrelsen som berör E 20 och långsamtgående fordon.

- Trafikverket tycker det blir för dyrt att bygga en bro, men vi tänker att man behöver tänka längre än bara nu, det är helt vansinnigt att långsamgående fordon ska in med tunga transporter inne i stan. Dessutom byggs det mycket bostäder, vilket gör att kapaciteten på vägarna i stan är full, säger Elisabeth.   

Clara Hyltbäck
Kommunikatör LRF Västra Sverige, clara.hyltback@lrf.se

Aktuellt inför årsmötena

Årsmötessäsongen för lokalavdelningarna startar idag och håller på fram till 30 november. Både lokalavdelningar och kommungrupper har motionsrätt till regionsstämman 22 mars. All information om lokalavdelningarnas årsmöten finns att läsa här >>

Tips på medverkande vid loklavdelningarnas årsmöten

Hållbarhet är ett tema som LRF jobbar mycket med och någon av LRF VGs två  hållbarhetsambassadörer kommer gärna ut och besöker ert årsmöte.

Niklas Åsbogård, 0733-49 94 79 

Emilia Astrenius Widerström, 070-378 92 22 

Sandra Wilsson, 070-378 92 22, samordnare för satsningen ”Främja Hållbart lantbruk” inom Klimat 2030 - Västra Götaland, kommer också gärna ut.