Priset Årets nötköttsföretagare i Skaraborg 2021delades ut till Marcus och Hans Lindström samt föräldrar Anders och Britt, anställda Malin Pellbrant och Caroline Nordström.

På gården bedrivs mjölkproduktion och även en framgångsrik nötköttsuppfödning där basen är SRB (svensk rödbrokig boskap) som är en ”problemfri” ras som i slutändan blir ett premiumkött. Man korsar med Angus på Holstein och Wagyu. Vilket nu blivit ett egendomligt varumärke i SRB-föreningen, SRB premium. För 4–5 år sedan arbetare LRF med ett projekt där kockar skulle träffa producenter för att bidra till mer svenskt kött i restaurangerna, detta resulterade i att Stommens Lantbruk började samarbeta med Exceptionell Råvara och då öppnades en helt ny värld.

Köttet bedöms av kockarna och deras feedback har legat till grund för vårt avelsarbete och uppfödning. Vi som producenter har fått ett förtroende och ett kvitto på vår kvalité och en hel del positiv marknadsföring. Genom åren har man framgångsrikt sålt till många restauranger i närområdet samt till vår huvudstad. Gården har också fått förfrågan från Spanien och Singapore på SRB djur.

Nu hoppas Nötköttsklubben i Skaraborg att detta företag kan stå som vinnare i den stora finalen i höst där man utser Sveriges nötköttsföretagare.

Under prisutdelningen var Anja Thorsson från nötköttsklubben med och delade ut diplom samt LRF Skövde kommungrupps ordförande Lennart Bogren som delade ut äppleträd samt Petra Wirtberg LRF, ansvarig tjänsteman för regionens samarbete med de lokala nötköttsklubbarna.

Efter prisutdelningen blev det jordgubbstårta!

Petra Wirtberg
Verksamhetsutvecklare LRF Västra Sverige